Το αρκετά μεγάλο μέγεθος του νησιού σού δίνει αυτόματα τη δυνατότητα να επιδοθείς σε διάφορα είδη δραστηριοτήτων. Είσαι λάτρης της φύσης, της άθλησης, των μουσείων ή του φαγητού; Η Κεφαλονιά μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και τις ανάγκες σου!

Στην Κεφαλονιά μπορείτε εύκολα να πραγματοποιήσετε τις παρακάτω δραστηριότητες, βιώνοντας αξέχαστες εμπειρίες:

Για τους λάτρεις της άθλησης

Ορειβασία

Στο νησί θα ανακαλύψετε συναρπαστικά μονοπάτια και αρκετά ψηλές βουνοκορφές, όπως εκείνη του Αίνου. Για το λόγο αυτό, η ορειβασία είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες δραστηριότητες στην Κεφαλονιά!

Ιππασία

Παρότι το νησί δε διαθέτει παράδοση στο άθλημα, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης βολτών με άλογα, ξεναγώντας τους επισκέπτες σε όμορφα μονοπάτια και παραλίες.

Water sports

Διαθέτοντας αμέτρητες παραλίες που εγγυώνται τη χαλάρωσή σας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι παραλίες που δίνουν τη δυνατότητα να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας κάνοντας διάφορα water sports. Πέρα από τα κλασικά, μπορείτε να επιδοθείτε σε:
  • Kayaking
  • Canoeing
  • Scuba diving
  • Snorkelling

Τένις

Με το τένις να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο νησί, διατίθενται γήπεδα τένις στα οποία μπορείτε να επιδοθείτε στο αγαπημένο σας άθλημα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδω: https://www.tennisinkefalonia.com/

Ποδηλασία

Για όσους προτιμούν τους πιο χαλαρούς ρυθμούς και αγαπούν τα ποδήλατα, υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης τους για να ανακαλύψουν σημεία του νησιού που λίγοι ξέρουν και απολαμβάνουν.

Για τους λάτρεις της φύσης

Εθνικός Δρυμός Αίνου

Η Κεφαλονιά είναι γνωστή για τις πλαγιές με την κεφαλληνιακή Ελάτη (Abies cephalonica). Στο πλαίσιο διαχείρισης και προστασίας του βουνού Αίνος, γνωστό επίσης και ως Monte Nero, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε κάθε περίπατος που πραγματοποιείται να είναι ευκαιρία φυσιολατρίας, χαλάρωσης αλλά και φυσιογνωσίας.

Ξεναγήσεις με βάρκες

Στην Κεφαλονιά υπάρχουν πολλές παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες οδικώς ή με τα πόδια. Για το λόγο αυτό, υπάρχει η δυνατότητα να ξεναγηθείς σε αυτές μέσω περιηγήσεων με βάρκες ή μικρά καραβάκια.

Άλογα Αίνου

Παρότι γενικά στο βουνό Αίνος δεν υπάρχουν μεγαλόσωμα θηλαστικά, υπάρχουν μικρόσωμα άλογα σε ημιάγρια κατάσταση, Equus caballus, τα οποία συναντώνται στη ΝΑ πλευρά του βουνού.

Θαλάσσιες χελώνες

Θες να δεις θαλάσσιες χελώνες; Στον παραλιακό δρόμο στο Αργοστόλι, αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αφού διάφορες θαλάσσιες χελώνες κάνουν την εμφάνισή τους σχεδόν καθημερινά!

Ψαρεύοντας

Εάν είσαι λάτρης των θαλασσινών και του ψαρέματος, σιγουρα το να πας σε μια ημερήσια “κρουαζιέρα” με ψαράδες θα σε ανταμείψει, αφού θα πιάσεις τα ψάρια που αργότερα θα μαγειρευτούν πάνω στο καϊκι, όπου θα φας παρέα με τος ψαράδες και τους υπόλοιπους “ψαράδες” σαν και σένα!

Οινογευσία

Αν αγαπάς το καλό φαγητό, θα γνωρίζεις ότι συνήθως πρέπει να συνοδεύεται και από ένα καλό κρασί! Επισκέψου το οινοποιείο του νησιού, όπου παράγεται η γνωστή Ρομπόλα και αφέσου σε ένα οινογευστικό ταξίδι.

Για τους λάτρεις της ιστορίας

Μουσεία

Για όσους αγαπούν τα μουσεία, στην Κεφαλονιά μπορείτε να διαλέξετε και να επισκεφθείτε εκείνα που προτιμάτε:
  • Κοργιαλένειο ιστορικό και λαογραφικό μουσείο Αργοστολίου
  • Αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου
  • Μουσείο Φυσικής ιστορίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης
  • Εκκλησιαστικό μουσείο Μονής Αγίου Ανδρεά
  • Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη – Μουσείο
Επίσης, για εκείνους που προτιμούν να επισκέπτονται εκκλησίες και μοναστήρια, στην Κεφαλονιά μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μεγάλης πληθώρας. Γνωστότερη όλων, είναι η μονή του Αγίου Γερασίμου, του πολιούχου του νησιού, η γιορτή του οποίου είναι στις 20 Οκτωβρίου, αλλά και στις 16 Αυγούστου. Στα μέσα του Αυγούστου, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και την εκκλησία στο χωριό Μαρκόπουλο ή στα Αργίνια, προκειμένου να δείτε και αν θέλετε να αγγίξετε τα “θαυματουργά φιδάκια” της Παναγίας, που εμφανίζονται κάθε χρονιά στις πλαγιές του βουνού, λίγες μέρες πριν τη γιορτή της Παναγίας, τον Αύγουστο.